ADVARSEL!!!! DETTE INNLEGGET KAN VIRKE SVÆRT TRIGGENDE ELLER FRASTØTENDE FOR NOEN SOM SLITER MED SPISEFORSTYRRELSER.LES PÅ EGET ANSVAR. 

Det er en evig slåsskamp. En drakamp om makt. Om hvem som er sterkest, hvem som har rett. I midten står jeg, og blir revet og dratt til begge kanter. Ingen av dem får noen gang nok. Ingen av dem vil gi seg. 

ANA vil løpe. Langt, langt og lengre enn langt. Helst hver dag. Helst på tom mage. For så å fortsette resten av dagen på tom mage. Sulten gnager i kroppen, i allefall de første dagene, til det gir seg og kroppen kapitulerer. Det er følelsen av kontroll hun vil ha. Følelsene av å være sterk, av å stå i mot. Og så dreier alt seg om dette. Hvordan brenne flest kalorier, hvordan spise så lite som overhodet mulig? Det gir stillhet. Det er ikke mye plass til alt det andre kaoset. Et strikt regime som må følges til punkt og prikke. Kontroll. Følelsen av å være flink. Følelsen av å holde alt sammen. 

Så kommer MIA. Hun er helt hol etter mat. Etter søtsaker og alt som er usunt. Trøst. Få lov til å gi kroppen noe. Men hun er umettelig. Får ikke nok. Spiser til det er aldeles for mye, og ferden går videre til do. For trodde jeg virkelig at jeg FORTJENTE å spise alt dette? Hvor dum kan man bli? Man hører folk snakke om å “bare stikke fingeren i halsen”. Sorry altså, beklager å ødelegge illusjonen, men det er IKKE sånn det virker. Å tømme seg for all elendigheten tar tid. Lang tid. Man utvikler finurlige strategier. Får oppkast i hår og ansikt. Sår i halsen. Vondt i magen. Elektrolytt mangel. Totalt kaos i kroppen. Men det øyeblikket man spiser er det trøst. Før skammen kommer. Kneler foran doskåla. Vet at det er så veldig feil. Men det er ingen vei utenom. En times helvete venter. Og så kommer dagene hvor du absolutt ikke får det til. For å ikke snakke om dem… for ikke å snakke om skammen som tærer deg opp når du har dyttet i deg tusenvis av kalorier uten å klare å kvitte deg med dem. Kroppen tviholder og vil ikke gi slipp. Og nei, det er ikke bare å trene det vekk eller ta en løpetur. Har du tenkt å løpe av deg 3000 kalorier må du løpe maraton, noe du IKKE er i stand til i dette øyeblikket. 

Sånn holder de på. En evig runddans. Hvem vinner i dag?